Kaiser Sport og Orthopædi er navnesponsor

til .

Kære venner - det er en stor fornøjelse at kunne fortælle, at Kaise Sport bakker op om Frost Cup på alle måder. Tænk at få opbakning fra Danmarks førende løbespecialist!
I kraft af dette kan Kaiser Sport Frost Cup igen byde velkommen til en overdådig lodtrækningsfest efter hver afdeling: Grip Grap, SAYSKY, Diadora, TomTom, Garmin og flere endnu.

Og yderligere har Kaiser Sport kunnet sikre, at alle deltagere i den samlede cup får en rabat på 500 kr. på køb af Diadora løbesko i en af Kaiser Sports butikker. 500 kr! Hvilken gave! Det er lige før startgebyret er tjent hjem :-) Alt du skal gøre er at fremvise dit startnummer.

Det er en dejlig følelse at kunne byde velkommen til Kaiser Sport Frost Cup - vi er klar, og vi glæder os til at se dig!

 

Sommer nu, ja - men vinteren er lige om hjørnet :-)

til .

Kære venner.

Sidste år glædede vi os til Frost Cup, fordi det alligevel ikke rigtig ville blive sommer. I år er det anderledes. For første gang i flere år kan man svede, mens man sidder stille med sin G&T på terrassen. og når det er sådan - så glæder man sig til vinterens komme, hvor bekymringen ikke er solskoldning og varmeknopper, næ lad os få noget rim, sne og is :-)

Som altid ligger Frost Cup på søndage, og som altid er de de samme ugenumre, hvor vi har vores plads i kalenderen.

Tilmeldingen er åben, og det er muligt at tilmelde sig hele cuppen - eller hvis man kun kan afse tid enkelte gange, er det muligt at tilmelde sig enkeltafdelinger.

Datoerne ses her:

18/11 2018

09/12 2018 

6/1 2019

3/2 2019

3/3 2019

Som altid et veldoseret mix af fladt og bakket terræn, hårdt og løst underlag, regn og tørvejr, blæst og vindstille, og... og... og kun glade ansigter! For det er sjovt at løbe med - og husk, at lidelse også er sjov (et eller andet sted).

Frost Cup fejer ynkelig sommer til side

til .

Kære venner.

Når nu det alligevel ikke rigtig vil blive sommer i dette land - så er det godt, at vi kan kigge frem mod den kommende sæson af tilværelsens virkelige højdepunkter: Frost Cup 2017-2018 er i støbeskeen og datoerne er klar. Her er der nu ingen overraskelse, for det er 'de samme' weekender.

Notér datoerne for inden længe er der så meget vægt bag ordene, at tilmedingen også åbner:

19/11 2017

10/12 2017 

7/1 2018

4/2 2018

4/3 2018

Som altid et veldoseret mix af fladt og bakket terræn, hårdt og løst underlag, regn og tørvejr, blæst og vindstille, og... og... og kun glade ansigter! For det er sjovt at løbe med - og husk, at lidelse også er sjov (et eller andet sted).

De mange point - blik på de lange klasser

til .

Så er turen kommet til at nørkle lidt med toppen af de lange. Som altid: det er nemmest at forholde sig til dem, der ligger i toppen af et klassement, men det betyder ikke, at det er interessant, hvem der fx kæmper om 55.-pladsen i en given klasse – kig i listerne selv og læg en dimension mere til dine løbeture med Frost Cup: mere end bare en konkurrence J

Dame Lang 0-34:
De korte damer har deres stjerne i Pia Englyst – de lange har Signe Meisner-Jensen. Og hvilken margin, hun stempler ind gang på gang… vi taler tre til fire minutter til forfølgerne. Såholder Signe skruen i vandet med blot en andenplads i en af de to resterende afdelinger, så er den hjemme. Og det vel at mærke hvis Caroline Camilla og Christina bag hende løber op til deres bedste… eller er det blot en tredjeplads eller lavere, der skal til. Wauw!
Camilla Cullum ligner bedste bud på en to’er. Men Caroline Lindsted skal man bestemt ikke overse – og heller ikke Christina Dan. Så kampen om de to pladser under Signe er ikke afgjort. Det ligner Camilla – men vi er jo ikke færdige endnu. Og det gælder jo også Signe – hun må jo stadig præstere noget hvis hun skal vinde.

Herre Lang 0-34:
Hvis kurven fortsætter for Christian Pilegaard, så vinder han sidste afdeling efter en 5.-, 4.-, og 3.-plads so far. Det ville indbringe ham 10 point, og det vil give ham en tredjeplads, hvis de øvrige møder op og tager pladserne efter ham. Men så skal det altså også flaske sig. Jeg tror, at René Bøge og Mathias Hornhaver vil kæmpe hårdt for tredjepladsen, og at Thomas Lorentzen vil snuppe andenpladsen. Og det tror jeg, fordi Asbjørn Skaarup har været bedst med 3 x førsteplads, at vi har en mand med lutter førstepladser øverst. Men det bliver så også kun lige – de andre er lige bag ham!

Dame Lang 35-49:
Stort drama i klassen for de lange voksne damer! Her bliver der ’byttet pladser’ i stor stil. 4 personer har prøvet lidt af hvert: 2 har taget 1.-pladser, 3 har taget 2.-pladser og 3 har taget 3.pladser. Og det er slet ikke afgjort, når nu det ses at fratrækkerne er begyndt at blive brugt.
Men hurtigst og det sikreste kort til første pladsen er Tine Broksø. Karoline Brinch løber nu også stærkt og vandt i Utterslev. Her stod i øvrigt Charlotte Skaunsgaaard over… åh jeg håber, at vi ser hende komme hele vejen i gennem. Det er mindst tredje gang, Charlotte løber Frost Cup, men det er aldrig lykkede sat få hende hele vejen med til Lyngby, det vil vi gerne! Hvis nu det ikke lykkes, så er Hanne Munk Pedersen på podiet. Ida Sparrevohn løber godt, men har med en fratrækker og en syvendeplads nok for meget om benet, til at hun kan hoppe helt op på podiet.

Herre Lang 35-49:
Erik Zobel har ikke vist sig siden sejren i førse afdeling – og dermed er førstepladsen formentlig på vej til Jakob Lundsager. Han skal stadig arbejde for den – ja vist – men det ser lovende ud, da der er god luft til forfølgerne. 
Disse har stort set alle taget hul på fratrækkerne. Det er man velkommen til, men det gør det svært at forudsige, hvor hæder og klapsalver skal ende. Det ser dog meget stærkt ud for Peter Bindslev. Martin Gudmand er også et godt bud, for han har kun et point færre end Bindslev. Men hhv. 10 point og 11 point ser kampen om podiet ud til at være tabt for Michael Hoegh og Lars Madsen. Men de kan da altid battle for at slå hinanden J

Dame Lang 50+:
Det plejer at være sådan, at de fire Master-klasser har få fratrækkere – men måske er der et opbrud på vej? De modne lange damer har allerede her halvvejs brugt mange fratrækkere, så der er virkelig spænding om, hvem vi skal se øverst. Nu og her er det Lene Stoltze. Hende kender vi – hun kan løbe! Men hun har efter to førstepladser taget en pause – hvad ser vi når hun returnerer? Vil Britta Burkal og Helle Nygaard tager over eller hvad med Yvonne Kjærgaard og Hanne Staanum? Tja vi må se – bakkerne i Værløse venter, og dér kan man ofte se rokeringer i placeringerne.

Herre Lang 50+:
Kim Hermansen, Henrik Larsen og Lars Wetche. At dømme efter deres foreløbige pointhøst er det dem der afgør det. Kim ser ud til at have fuldstændigt styr på løjerne med 3 sikre førstepladser og bred margin nedefter. Henrik og Lars ligger og bytter lidt, så det vil være sjov at se Værløseturen. Her spår jeg, at Lars kommer ind før Henrik, fordi han også vandt på Flyvestationen, der var hård. Men det er jo bare et gæt – lad os se, hvad der sker, når benene skal tale.

Historien om de korte løbere

til .

Så er det weekend, og timerne føles jo ofte lange, til man kan komme i gang med arbejdet igen. Som en særlig weekendservice bringer vi her et lille nørdeskriv og en opfordring til at se på de mange dramaer – på op- og nedture i klassementet: hvor ligger du, hvor ligger de andre, hvad kan man forvente, hvad kan man håbe på, hvad vil der ske.

I dag får i historien om den korte klasse – i morgen kommer historien om de lange folk.

Jeg tillader mig at starte med to af mine yndlingsklasser – de korte damer og de korte mænd i 50+. Her bliver der gået til stålet, her er der no nonsense, her taler benene.

Dame Kort 50+:

Lise Thurmann fører ikke, men hun er meget interessant at følge! Første afdeling bød på en fjerdeplads – så kom en andenplads i hus og i Utterslev knep hun med en margin på 3 sekunder en førsteplads hjem. Hvilken udvikling! Men det er Karen-Lis Rygaard, der er stjernen med to førstepladser og senest en andenplads. Uh – det er spændende! Bag dem er intet afgjort – her er Berit W. Østergaard, Hanne Nielsen og Hanne Smidt i spil til pallens nederste trin.

Herre Kort 50+:

Som minimum har vi et tomandsbattle kørende om første pladsen. Jens Peter Nielsen havde nok sat den på cruisecontrol med to første paldser, men Preben Christensen vil også lege med og byttede en andenplads fra første afdeling med en førstepladfs i Utterslev. Hvor skal det mon ende? Gammelkendingen Jens Arne Christiansen sidder på en delt tredjeplads, og er voldsomt truet af Carsten Ellegaard, der måske bare havde en offday i Utterslev efter ellers at have løbet to sikre tredjepladser hjem.

For de øvrige kortklasser gælder oftest, at fratrækkere spiller en større rolle, idet der her er børnekabaler, drukture og andre forpligtelser til at mudre billedet. Således også i…

Dame Kort 35-49:

Julie og Pernille – det er de to, der umiddelbart kæmper om første- og andenplads. Efter dem Signe og Helle. Dorthe Gram er Joker på femtepladsen.
Julie Carl måtte udgå i Utterslev og dermed er førstepladsen pt. Pernille Mærsks. En andenplads og to førstepladser til hende. Der er mere i vente i det battle dér!
Mellem Signe Schmid og Helle Tibian kan det blive tæt – de har det med at bytte placeringer, så også her kan vi vente os kampe, hvis altså ikke en af dem enten rykker opad eller nedad. Og derfor skal vi også holde øje med Dorthe Gram.

Herre Kort 35-49:

Med et spurtopgør, hvor Lasse Lyhne afviste Henrik Krak, ser det ud til, at Lasse har overhånden. Henrik har stadig muligheder, men det er Lasse der ser stærkest ud nu. Rolf Traberg og Jacob Krarup er á point, men Rolf ser umiddelbart mere stabilt løbende ud. Men Rolf har allerede brugt sin fratrækker. Det er et åbent bal!

Dame Kort 0-34:

Med ca. 2 minutter i banken pr. afdeling ser det ikke ud til at nogen som helst kan true Pia Englyst, der er ved at gentage succesen som samlet vinder. Så hvem skal kæmpe om anden- og tredjeplads?
Tja, hvis man ser på tider, så ser Camilla Larnkjær ligeså sikker ud på andenpladsen som Liv Helledi ser sikker ud på tredjepladsen. Vi taler minut-forskel, så det skal være fratrækkerne, der kan afgøre tingene måske. Måske, måske.

Herre 0-34:
Patrick Leese skal bare løbe en tredjeplads hjem i en af de næste to afdelinger, så er kongekronen hjemme. Andre skal håbe på afbud, hvis det skal ændres. Bag ham ser det helt anderledes komplekst ud. Det er altså folk, der løber stærkt, men det er også folk, der let bliver forhindret (generelt for klassen), så det kan hurtigt blive vendt på hovedet. To af podiekandidaterne har allerede brugt fratrækkere og én VIL ligesom helst have tredjepladser (3 stk.), så det er spændende!
Andreas Borch, trihelten med DM-podieplaceringer i trisporten, er umiddelbart stærk bejler til andenpladsen. Men han skal møde op for at tage den hjem. Juuso Juslenius bliver hele tiden nummer tre og så er der Mathias Mylle, der kan løbe virkelig stærkt, men måske ikke gør det altid hvilket femteplads og en anden plads indikerer. Et åbent felt!

Point er klar - tør I se dem?

til .

Så er der point! Efter et dejligt løb i Herlev, hvor vejret faktisk var ganske tåleligt, kan vi nu se, hvad der er op og ned i årets Polar Frost Cup. Eller i hvert fald kan vi se konturerne af det - for vi er jo ikke færdige endnu.

Se det her: http://www.onlineresultater.dk/O…/Rapport/Event1248_1492.htm

Som altid må jeg tage det forbehold at:

* Der er altid rettelser, når folk ser, hvad de egentlig har tilmedt sig (dem der opdager, at de fx ikke er en kvinde eller kun 21 år, at de løber med kærestens nummer, at de har tilmeldt sig en forkert distance osv.)

* Der kan være misforståelser, når folk bede om ændringer henne i startnummerteltet.

* Jeg er god til at misforstå mange ting.

* Excel forstår mig ikke. 

* Måske tænkte jeg heller ikke klart i dag.

Men fortvivl ikke - vi retter med et smil og så hurtigt som muligt.

Bemærk i øvrigt, at placeringerne i klasserne ikke er endelige - vi er jo ikke færdige, så hvem der lige er nummer 1 eller 15 eller 55 er ikke afgørende endnu. Og ved pointlighed kan man godt blive skubbet ned af listen, selvom det ikek er helt retvisende.

Skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , hvis der er ugler i mosen.

Boom - vi er i gang

til .

Så er vi i gang – hvor er det dejligt igen er være suget ind i god stemning og glad kappestrid!

Vi kender endnu ikke alle ansigter og navne så godt – men det kommer vi til, vi har fornøjelsen af hinanden helt frem til marts.

Vores første møde giver et fingerpeg om, hvem vi skal holde øje med. Personligt har jeg en stærk forkærlighed for de gamle drenge i 10 km-klassen. Her bliver bare gået til stålet, og det er stabile løbere, der som regler først gør bordet op, når sidste afdeling løbes. Og så er der de dejlige damer: korte og lange unge og endnu yngre.
Glemte jeg noget – nå ja alle de andre klasser: unge fyre, hurtige fyre, voksne gutter og seje mænder. Og for alle klasser gælder, at Polar præmiere de bedste 3 med godter fra øverste elektronikhylde.

De korte distancer:

Dame 0-34:
Pia Englyst ser ud til at skulle stråle over alle andre igen i år med et forspring på næste tre minutter. Bagude er der luft mellem de øvrige – men husk nu fratrækkeren og der er altså langt igen.

Dame 35-49:
Dronningen af Frost Cup var et prædikat, der blev sat på Julie Carl sidste år. I år er hun måske ikke startet helt så skarpt ud, men fører sin klasse. Og der ser ud til at være folk, hun skal holde øje med, idet Pernille Mærk og Tina D. Poulsen også løber hurtigt.

Dame 50+:
Lutter nye navn i denne klasse: Karen-Lis Rygaard har lagt godt for land – og skaber komfortable forspring, ser det ud til. Lad os se, om det fortsætter på de fladere ruter.

Herre 0-34:
Vinder af sidste års lange distance var Patrick Leese. Nu viser han, at han også mestrer det korte. Bag ham en giftig herre fra triverden, som kunne tænkes at blive i bedre form undervejs. Andreas Borch er også værd at holde øje med.

Herre 35-49:
Henrik Krak vandt sidst år klassen for unge drenge og ser ud til at fortsætte takterne i de voksnes rækker. Stort hul til nummer to i klassen. Skal krak være champ igen?

Herre 50+:
Spurtopgør i klassen for herrer. Jens Peter Nielsen havde kun få sekunder til nummer to, så hvad er styrkeforholdet egentlig her? Én sejr gør ingen konge – det bliver spændende at følge!

De lange distancer:

Dame 0-34:
Bum, sagde hun… Signe Meisner-Jensen var næsten færdig med at klæde om, da nummer to kom ind. Lad os se, om det fortsætter – for så bliver de skarpe kampe om de to nederste palletrin.

Dame 35-49:
Uha det trækker op til drama hos de lange damer. Stærke klubnavne som Vinder Tine Broksø og nummer to Charlotte Skaunsgaard kunne godt gå hen og give os rigtig stærk underholdning for pengene.

Dame 50+:
Kendte navne på plakaten – og Lene Stoltze fører foran Helle Nyggard og Britta Burkal. Kom så – giv os ræs!

Herre 0-34:
Der bliver altså løbet hurtigt oppe foran i år. Solide navne, men nye i Polar Frost Cup sammenhæng. Lad os håbe, at der er mere væddeløb at hente, for det ser virkelig godt ud efter første afdeling. Asbjørn Skaarup fører lige nu.

Herre 35-49:
Erik Zobel har godt styr på sin egen klasse og tog også den samlede første plads på Flyvestationen. Zobel er taktiker, så vi får altid noget at se fra ham – spørgsmål er, om løberne i de andre klasser lurer ham og tør udfordre ham. Spændende!

Herre 50+:
De raske drenges klub ser ud til at leve op til sit rygte: top 7-8-stykker er ganske tæt. Yes, det bliver godt!  Kim Hermansen fører an foran flere kendte navne. Vi holder øje!

Copyright Runraces © 2018. All rights reserved.