Historien om de korte løbere

til .

Så er det weekend, og timerne føles jo ofte lange, til man kan komme i gang med arbejdet igen. Som en særlig weekendservice bringer vi her et lille nørdeskriv og en opfordring til at se på de mange dramaer – på op- og nedture i klassementet: hvor ligger du, hvor ligger de andre, hvad kan man forvente, hvad kan man håbe på, hvad vil der ske.

I dag får i historien om den korte klasse – i morgen kommer historien om de lange folk.

Jeg tillader mig at starte med to af mine yndlingsklasser – de korte damer og de korte mænd i 50+. Her bliver der gået til stålet, her er der no nonsense, her taler benene.

Dame Kort 50+:

Lise Thurmann fører ikke, men hun er meget interessant at følge! Første afdeling bød på en fjerdeplads – så kom en andenplads i hus og i Utterslev knep hun med en margin på 3 sekunder en førsteplads hjem. Hvilken udvikling! Men det er Karen-Lis Rygaard, der er stjernen med to førstepladser og senest en andenplads. Uh – det er spændende! Bag dem er intet afgjort – her er Berit W. Østergaard, Hanne Nielsen og Hanne Smidt i spil til pallens nederste trin.

Herre Kort 50+:

Som minimum har vi et tomandsbattle kørende om første pladsen. Jens Peter Nielsen havde nok sat den på cruisecontrol med to første paldser, men Preben Christensen vil også lege med og byttede en andenplads fra første afdeling med en førstepladfs i Utterslev. Hvor skal det mon ende? Gammelkendingen Jens Arne Christiansen sidder på en delt tredjeplads, og er voldsomt truet af Carsten Ellegaard, der måske bare havde en offday i Utterslev efter ellers at have løbet to sikre tredjepladser hjem.

For de øvrige kortklasser gælder oftest, at fratrækkere spiller en større rolle, idet der her er børnekabaler, drukture og andre forpligtelser til at mudre billedet. Således også i…

Dame Kort 35-49:

Julie og Pernille – det er de to, der umiddelbart kæmper om første- og andenplads. Efter dem Signe og Helle. Dorthe Gram er Joker på femtepladsen.
Julie Carl måtte udgå i Utterslev og dermed er førstepladsen pt. Pernille Mærsks. En andenplads og to førstepladser til hende. Der er mere i vente i det battle dér!
Mellem Signe Schmid og Helle Tibian kan det blive tæt – de har det med at bytte placeringer, så også her kan vi vente os kampe, hvis altså ikke en af dem enten rykker opad eller nedad. Og derfor skal vi også holde øje med Dorthe Gram.

Herre Kort 35-49:

Med et spurtopgør, hvor Lasse Lyhne afviste Henrik Krak, ser det ud til, at Lasse har overhånden. Henrik har stadig muligheder, men det er Lasse der ser stærkest ud nu. Rolf Traberg og Jacob Krarup er á point, men Rolf ser umiddelbart mere stabilt løbende ud. Men Rolf har allerede brugt sin fratrækker. Det er et åbent bal!

Dame Kort 0-34:

Med ca. 2 minutter i banken pr. afdeling ser det ikke ud til at nogen som helst kan true Pia Englyst, der er ved at gentage succesen som samlet vinder. Så hvem skal kæmpe om anden- og tredjeplads?
Tja, hvis man ser på tider, så ser Camilla Larnkjær ligeså sikker ud på andenpladsen som Liv Helledi ser sikker ud på tredjepladsen. Vi taler minut-forskel, så det skal være fratrækkerne, der kan afgøre tingene måske. Måske, måske.

Herre 0-34:
Patrick Leese skal bare løbe en tredjeplads hjem i en af de næste to afdelinger, så er kongekronen hjemme. Andre skal håbe på afbud, hvis det skal ændres. Bag ham ser det helt anderledes komplekst ud. Det er altså folk, der løber stærkt, men det er også folk, der let bliver forhindret (generelt for klassen), så det kan hurtigt blive vendt på hovedet. To af podiekandidaterne har allerede brugt fratrækkere og én VIL ligesom helst have tredjepladser (3 stk.), så det er spændende!
Andreas Borch, trihelten med DM-podieplaceringer i trisporten, er umiddelbart stærk bejler til andenpladsen. Men han skal møde op for at tage den hjem. Juuso Juslenius bliver hele tiden nummer tre og så er der Mathias Mylle, der kan løbe virkelig stærkt, men måske ikke gør det altid hvilket femteplads og en anden plads indikerer. Et åbent felt!

Copyright Runraces © 2018. All rights reserved.