De mange point - blik på de lange klasser

til .

Så er turen kommet til at nørkle lidt med toppen af de lange. Som altid: det er nemmest at forholde sig til dem, der ligger i toppen af et klassement, men det betyder ikke, at det er interessant, hvem der fx kæmper om 55.-pladsen i en given klasse – kig i listerne selv og læg en dimension mere til dine løbeture med Frost Cup: mere end bare en konkurrence J

Dame Lang 0-34:
De korte damer har deres stjerne i Pia Englyst – de lange har Signe Meisner-Jensen. Og hvilken margin, hun stempler ind gang på gang… vi taler tre til fire minutter til forfølgerne. Såholder Signe skruen i vandet med blot en andenplads i en af de to resterende afdelinger, så er den hjemme. Og det vel at mærke hvis Caroline Camilla og Christina bag hende løber op til deres bedste… eller er det blot en tredjeplads eller lavere, der skal til. Wauw!
Camilla Cullum ligner bedste bud på en to’er. Men Caroline Lindsted skal man bestemt ikke overse – og heller ikke Christina Dan. Så kampen om de to pladser under Signe er ikke afgjort. Det ligner Camilla – men vi er jo ikke færdige endnu. Og det gælder jo også Signe – hun må jo stadig præstere noget hvis hun skal vinde.

Herre Lang 0-34:
Hvis kurven fortsætter for Christian Pilegaard, så vinder han sidste afdeling efter en 5.-, 4.-, og 3.-plads so far. Det ville indbringe ham 10 point, og det vil give ham en tredjeplads, hvis de øvrige møder op og tager pladserne efter ham. Men så skal det altså også flaske sig. Jeg tror, at René Bøge og Mathias Hornhaver vil kæmpe hårdt for tredjepladsen, og at Thomas Lorentzen vil snuppe andenpladsen. Og det tror jeg, fordi Asbjørn Skaarup har været bedst med 3 x førsteplads, at vi har en mand med lutter førstepladser øverst. Men det bliver så også kun lige – de andre er lige bag ham!

Dame Lang 35-49:
Stort drama i klassen for de lange voksne damer! Her bliver der ’byttet pladser’ i stor stil. 4 personer har prøvet lidt af hvert: 2 har taget 1.-pladser, 3 har taget 2.-pladser og 3 har taget 3.pladser. Og det er slet ikke afgjort, når nu det ses at fratrækkerne er begyndt at blive brugt.
Men hurtigst og det sikreste kort til første pladsen er Tine Broksø. Karoline Brinch løber nu også stærkt og vandt i Utterslev. Her stod i øvrigt Charlotte Skaunsgaaard over… åh jeg håber, at vi ser hende komme hele vejen i gennem. Det er mindst tredje gang, Charlotte løber Frost Cup, men det er aldrig lykkede sat få hende hele vejen med til Lyngby, det vil vi gerne! Hvis nu det ikke lykkes, så er Hanne Munk Pedersen på podiet. Ida Sparrevohn løber godt, men har med en fratrækker og en syvendeplads nok for meget om benet, til at hun kan hoppe helt op på podiet.

Herre Lang 35-49:
Erik Zobel har ikke vist sig siden sejren i førse afdeling – og dermed er førstepladsen formentlig på vej til Jakob Lundsager. Han skal stadig arbejde for den – ja vist – men det ser lovende ud, da der er god luft til forfølgerne. 
Disse har stort set alle taget hul på fratrækkerne. Det er man velkommen til, men det gør det svært at forudsige, hvor hæder og klapsalver skal ende. Det ser dog meget stærkt ud for Peter Bindslev. Martin Gudmand er også et godt bud, for han har kun et point færre end Bindslev. Men hhv. 10 point og 11 point ser kampen om podiet ud til at være tabt for Michael Hoegh og Lars Madsen. Men de kan da altid battle for at slå hinanden J

Dame Lang 50+:
Det plejer at være sådan, at de fire Master-klasser har få fratrækkere – men måske er der et opbrud på vej? De modne lange damer har allerede her halvvejs brugt mange fratrækkere, så der er virkelig spænding om, hvem vi skal se øverst. Nu og her er det Lene Stoltze. Hende kender vi – hun kan løbe! Men hun har efter to førstepladser taget en pause – hvad ser vi når hun returnerer? Vil Britta Burkal og Helle Nygaard tager over eller hvad med Yvonne Kjærgaard og Hanne Staanum? Tja vi må se – bakkerne i Værløse venter, og dér kan man ofte se rokeringer i placeringerne.

Herre Lang 50+:
Kim Hermansen, Henrik Larsen og Lars Wetche. At dømme efter deres foreløbige pointhøst er det dem der afgør det. Kim ser ud til at have fuldstændigt styr på løjerne med 3 sikre førstepladser og bred margin nedefter. Henrik og Lars ligger og bytter lidt, så det vil være sjov at se Værløseturen. Her spår jeg, at Lars kommer ind før Henrik, fordi han også vandt på Flyvestationen, der var hård. Men det er jo bare et gæt – lad os se, hvad der sker, når benene skal tale.

Copyright Runraces © 2018. All rights reserved.