Drama som altid inden sidste afdeling!

Det er mageløst! Hver gang vi når til dette punkt i Frost Cup, er det ganske enkelt nærmest ikke muligt at være i sig selv over alle de forviklinger og scenarier, der kan tænkes, inden det hele slutter med braget i Lyngby. Og i år er ingen undtagelse: alt fra det helt sikre til det nærmest usandsynlige kan man sidde og tygge på og nørde i. I timevis 🙂
Her følger en kort gennemgang af kandidaterne til podierne i de forskellige klasser. Det er klart, at det nok mest er interessant for dem, der ligger til i dén ende af klassementet, men at foretage analyser af ind/ud af top 20, top 30 osv. – det vil føre for vidt. Men det er klart, at man hjemme bag skærmen kan muntre sig med at regne på, hvem man skal holde øje med, hvem man skal slå og holde bag sig, og hvem man skal håbe på udebliver fra sidste afdeling for at overtage en ’fratrækkerplads’. God fornøjelse!

Kort, Dame, 0-34
Natasha Johnsen har vundet, der kan der ikke laves om på, da hun maksimalt kan få 5 point. Kun en enkelt førsteplads har hun overladt til Signe, de tre øvrige har hun taget.
Signe Lykke Bordorff kan maksimalt få 7 point og er derfor sikker på at blive nummer 2.
Tredjepladsen er også sikker for Sissel Revell Gregersen, der maksimalt kan få 14 point og ikke kan hentes af Clarissa Cazzaniga, der mindst vil få 15 point.

Kort, Dame, 35-49
Kæmpe drama om førstepladsen, hvor Katja Gunnertoft Bojsen og Hanne Larsen-Jensen ligger helt lige: lige mange 1. pladser, lige mange 2. pladser, lige mange 3. pladser. Det afgøres med et brag i Lyngby. Yes!
Janne Holstein Pehrson er sikker på 3. pladsen.

Kort, Dame, 50-59
Helle Tibian har lutter førstepladser, og kan ikke røres, hun har vundet.
Men bag hende kan Lisa Jespersen Larsen, der ligger nummer 4, håbe på, at Tina Dahlerup Poulsen og Julie Rosbo falder i fratrækkerfælden – for de har allerede brugt en fratrækker og skal derfor stille op og løbe bedre end Lisa for at vide sig sikre.

Kort, Dame, 60+
Lise Thurmann vinder med lutter førstepladser.
Bodil Hollinger og Vibeke Rasmussen følger på de næste pladser – men hvem det bliver, afgøres først i sidste afdeling.

Lang, Dame, 0-34
Frederikke Idon-Damm løb en sikker førsteplads hjem i bakkerne i Værløse og har dermed sikret sig den samlede sejr, selvom hun ’kun’ er blevet nummer 1 to gange indtil nu.
Signe Meisner Lyngby kan ikke hente Frederikke men kan ende á point med Lindsey Chaffin. Og hvis det sker, så vinder Lindsey (placering i sidste afdeling vejer tungest) – så der er pres på dér.
Men faktisk kan vi ende i den situation, at øjeblikkets nummer 6 når helt op på podiet, hvis der kommer flere fratrækkere til de tre foranliggende. Spændende!

Lang, Dame, 35-49
Sabine Winther ligger til at vinde, men har allerede brugt én fratrækker…
Derfor kan Sarah Helena Hejbjerg Pedersen drømme om en førsteplads, hvis hun enten slår Sabine (og Sabine bliver nummer 4 eller langsommere) eller Sabine udebliver.
Helene Thomsen er sikker på en podieplads, men jf ovenstående, vides det endnu ikke, om det bliver en 2. eller 3. plads.
Yderligere 6 personer kan drømme om scenarier, hvor de ender på 3. pladsen. Vildt!

Lang, Dame, 50-59
Helle Knudsen har ikke levnet nogen tvivl – hun er hurtigst i sin klasse og vinder samlet.
Anni Nøhr ligner en nummer 2 – men kan ikke vide sig sikker. Der skal løbes til.
For Tina Kristensen og Nete Dencher kan faktisk godt nå at passere hende.

Lang, Dame, 60+
Der er 4 deltagere tilbage, der endnu ikke har brugt mere end én fratrækker. Det vil sige, at vi kan ende i en situation, hvor man kan ende med folk på podiet, der kun har løbet 3 af fem løb! Utroligt!
Vibeke Hansen fører som vanligt an.
Anne Månsson ligger nummer 2
Dorthe Tecza ligner nummer 3
Men Jane Thompson kan også nå op på podiet – lad os se hvor det ender!Kort, Herre, 0-34
Christoffer Idon-Damm har vundet sin klasse efter 3 førstepladser og en andenplads.
Simon Ingemann Hansen og Ditlev Tarras Madsen kan ikke nå ham – de får for mange point. Men med Simons oversidning i fjerde afdeling er der håb for Ditlev: bliver det til en andenplads?
På samme måde kan Oliver Nyegaard og Mads Emil Romme håbe på fratrækkerbonus, der eleverer dem hele vejen til podiet.

Kort, Herre, 35-49
Med to førstepladser på det seneste har Tarek Barky løbet sig helt på toppen. Han har endnu ikke vundet, og bag ham ligger Michael Boye Andersen, der også har en førsteplads under bæltet – og derfor afgøres den kamp først i Lyngby.
Martin Batenburg tager med al sandsynlighed den sidste podieplads – men han og de tre næste deltagere har alle fratrækkere, og derfor kan Thomas Hermansen, der lige nu ligger på syvendepladsen i princippet ende på podiet. Vildt!

Kort, Herre, 50-59
I Herlev måtte vi undvære ellers suveræne Søren Bay. Og hvis han også udebliver i Lyngby er det game over for en ellers sikker førsteplads.
Dermed er Henrik Sørensen kandidat til at vinde Frost Cup, men Michael Pilegaard Hansen, der ligger á point, har samme forhåbninger. Så Lyngby byder på kampen for førstepladsen, afgørelsen om anden- og tredjepladsen… og sørme om ikke også Claus Ankjærgaard og Fredrik Storgaard kan gøre sig håb om, at gode placeringer og fratrækkerbonus kan løfte dem op på podiet. Drama!

Kort, Herre, 60+
Igen i år… Jens Peter Nielsen er ikke én man lige bider skeer med. Tillykke – jeg tror ikke, at jeg kan huske, at JPN nogensinde er blevet andet end nummer 1 i Frost Cup 🙂
Stig Christian Bordorff og Mogens Weel skal gøre sig klar til et stort drama, der skal afgøre, hvem af dem, der skal stå til højre for JPN. Det ligger til Stig, men falder han igennem eller udebliver, så kommer Mogens forbi. Men podiet er de begge sikre på.

Lang, Herre, 0-34
Mikkel Dræby Jensen har med 3 førstepladser gjort arbejdet. Og selv en tredjeplads i bakkerne i Værløse kan ikke ændre på, at han ikke kan hentes inden Lyngby. Mikkel vinder Frost Cup.
Bag ham er der 5 personer, der kan nå podiet. Mest oplagt er naturligvis Jakob Ohm Oreskov, der vandt i Værløse og Jacob Lind Knudsen, der også slog Mikkel – men de to herrer har begge allerede en fratrækker, hvorfor man ikke helt må afskrive Paul Romieu, Christian Kofoed Jessen og Lasse Bo Andersen.

Lang, Herre, 35-49
Som ved situationen blandt vårharerne er Lars Håkansson sikker på at vinde, han kan ikke hentes. Tillykke!
Rasmus Vidø og Jacob Stensby Lundsager ligger á point, mens Ronny Sommer Kjær er lige bagefter. Men! De har alle tre allerede en fratrækker – og derfor kan man ikke afskrive de næste 4 personer. Uha, der er meget på spil i Lyngby.

Lang, Herre, 50-59
Med førstepladsen i Værløse står det fast, at Rolf Trabergs skifte fra kort distance var godt set: Rolf vinder Frost Cup.
Et enkelt point efter – eller måske mere – kommer Stefan Gudmundsson, der godt nok har slået Rolf en enkelt gang, men altså må konstatere, at det ikke var nok. Stefan har en fratrækker, og derfor må han vogte sig for Kim Karved, Flemming Wever og Henrik Petersen, der alle i teorien kan nå næstøverste plads på podiet. Det har ellers været stabile resultater til folk, men fratrækkere og teoretisk chance for ballade er der. Spændende!

Lang, Herre, 60+
4×1 til Arne Larsen kan man ikke argumentere imod. Arne vinder Frost Cup overbevisende.
Bagved skal Jan Jensen og Jesper Karlsen blive enige om, hvem der skal stå til venstre for Arne på podiet – men de skal holde øje med Lars Jørn Nissen-Schmidt, der faktisk kan blive nummer to hvis… Hvis Lars bliver nummer 1 og Jan bliver nummer 4 eller dårligere og Jesper bliver nummer 3 eller dårligere. Jo, det er muligt…