Klassementet før Lyngby

Man kan sige, at det kun er interessant for de få at følge med i toppen af klassementet. Vi kan jo ikke alle sammen blive nr. 1. Men det er meget mere nuanceret end dét! Hvis man har lyst, kan man more sig med at følge med i sin egen placering – uanset om man er i top 30, top 50 eller top 100. Man vil opdage, at det oftest er de samme navne, der ligger omkring én afdeling efter afdeling – og dermed har man sin egen konkurrence i konkurrencen – hvis man altså har lyst. Man kan jo også løbe Frost Cup som en hyggelig løbetur med gode kammerater og efterfølgende traktement, hygge og underholdning.

Her skal det dog handle om de øverste pladser i klassementet – og det er især interessant nu, hvor toget er lige ved at være kørt til perron: det er slut efter løbet i Lyngby, og allerede nu er der klasser, der er så godt som afgjort, podiepladser der er fordelt.

Lang distance, Dame 0-34.

I lang tid så det ud til, at Stine Bækgaard Olsen skulle løbe af sted med pokalen – men efter ikke at have gennemført i Værløse er Stine med en tidligere udeblivelse desværre gledet ned i bunden af klassementet. Derfor er det så godt som sikket, at Stine Muldbak Andersen sætter sig på tronen – men hun skal løbe, og hun skal performe, hvis det skal lykkes – ellers vil andre rykke forbi. Maksimalt kan Stine få 7 point – men Trine Larsen kan faktisk slå Stine, hvis hun bliver nr. 1 i Lyngby. Tanni og Malou battler om 3. pladsen – der er ganske meget at holde øje med dér!

Lang distance, Dame 35-49:

Super seje Anne-Sophie Eriksen Wendell ser ud til at tage kronen. Men hun skal møde op og løbe i Lyngby, ellers tager Bettina Guldbæk eller Rikke Heinesen over. Marie Cordt kunne også gå hen og havne på podiet – også her skal vi holde godt øje med gamet.

Lang distance, Dame 50+:

Lisbeth Jørgensen har vundet sin klasse. Men hvem skal have de næste pladser? Merete Elmkjær skal løbe ellers ryger hun helt ud. Yvonne Kjærgaard kan godt nå andenpladsen, ligesom Marlene Hjortebjerg kan nå tredjepladsen – men alt afhænger af, hvem af de to, der løber i mål først.

Lang distance, Herre 0-34:

Sikke et drama der er lagt op til: David Westerman og Asbjørn Skaarup ligger helt lige, og det er derfor helt afgørende, hvem der gør hvad i sidste afdeling. David har brugt sin fratrækker, så han skal løbe. Og han skal blive nummer 1 for at slå Asbjørn. Og omvendt, Asbjørn skal blive nummer 1, hvis det skal lykkes at stå øverst på podiet. Eller mere nuanceret – Asbjørn kan maksimalt få 6 point sammenlagt – også selvom han udebliver. Så David skal sørge for ikke at få mere end 6 point, og hvis han får 6 point, så skal han slutte foran Asbjørn. Placeringen ved den sidste afdeling er jo udslagsgivende ved pointlighed.
Nicklas Hammerstrand tager tredjepladsen, Nicolas Obriot kan ikke nå ham.

Lang distance, Herre 35-49:

Rasmus Vidø har efter en helt suveræn præstation med 4 førstepladser allerede cementeret sin øverste plads på pallen. Thor Banke Hansen og Claus Holm ligger neck and neck – men Holm har allerede en fratrækker, så han skal løbe op til sit bedste. Ellers kommer Thomas Vidø bagfra og napper 3. pladsen.

Lang distance, Herre 50+:

Per Egon Rasmussen har været helt suveræn de sidste år. Men en lille revne i hans imperium åbenbarede sig i Værløse, da den evige rival Arne Jacobsen leverede et fornemt ryk på bakken og en formidabel spurt. Det ændrer dog ikke ved, at Per Egon har vundet den samlede cup, for Arne kan ikke nå ham og bliver nummer 2. Også Henrik Petersens 3. plads er ikke i fare: uanset hvad der sker, så vil de tre herrer træde op på podiet i den rækkefølge.

Man kan roligt sige, at dramaer og kampe, spænding og spekulationer på ingen måde er mindre for den korte distance!

Kort distance, Dame 0-34:

Helt ekstra ordinært er vi i den situation, at alle tre topkandidater har brugt fratrækkere i denne klasse. Det betyder, at de skal løbe, hvis de skal gøre sig håb om hæder og berømmelse.
Pia Englyst fører med tre sejre, Katrine Lund Sørensen har tre andenpladser og Sasja Vinter har to tredjepladser og en enkelt førsteplads.
Så derfor kan det sagtens blive Maria Bardrum, Katrine Frydensberg eller Louise Fenger vi vil se trone på pallen – dét er virkelig spændende!

Kort distance, Dame 35-49:

Tine Broksø er som altid et meget stærkt kort i Frost Cup sammenhæng. I år ligger hun lige med Marie Østergaard, der slog Tine i Værløse. Derfor bliver det en kamp om, hvem der kommer først ind i Lyngby. Den bedste placering på dagen vil afgøre, hvor kronen skal placeres. Dorthe Gram er sikker på tredjepladsen (med mindre Tine ikke stiller op), fordi hun har løbet flotte anden- og tredjepladser hjem. Christel Tourells chance for podieplacering er spinkel – også hun er afhængig af Tines fremmøde eller mangel på samme.
Så også her bliver det en fornøjelse at følge, hvad der sker.

Kort distance, Dame 50+:

Benedicte Kastrup har allerede vundet – hun behøver ikke at komme til Lyngby (vi håber hun gør!) – for 4 førstepladser kan man ikke røre ved.
Utrolig spændende bliver det at følge, hvem der skal med op på podiet:
Helle Schønecker, Christina Bjørnager og Liselotte Schougaard har alle 10 point før sidste afdeling. Men vi skal holde øje med deres mulige maksimumpoint, og her har Helle de bedste kort på hånden, fordi hendes placeringer er bedre end de andre tos. Men topresultater kan vende det hele på hovedet. Alt er åbent.

Kort distance, Herre 0-34:

Ingen over eller ved siden af Ibrahim Mukhtar. 4 førstepladser – så er den ged barberet. Flot!
Gammelkendingen Juuso Juslenius ligger godt til på andenpladsen – men hvis han ikke slår Theodor Reedtz Lundsgaard, så bliver det en tredjeplads. De to har byttet placeringer undervejs, så der kræves det bedste fra begge parter. Hvis Juuso ikke møder op, så så kan vi se Søren Fuglede Jørgensen på podiet.

Kort distance, Herre 35-49:

En skade i første afdeling gav det indtryk, at Christian Van Maarschalkerweerd ikke var af fordums styrke – men siden da er det blevet til lutter førstepladser. Hvis han kommer i Lyngby, så skal han dog holde øje med Jens Cordt. For selvom Christian har slået Jens 3 gange, så skal Jens sådan set bare have 2 point mindre end Christian for at snuppe førstepladsen. Det betyder, at hvis Jens bliver 1’er og Christian 3’er, så har vi Jens som vinder. Uha uha – dér skal man holde øje.
Jesper Bjerrum og Lars Madsen er i infight om 3. pladsen – men det er nok Jesper, der ser stærkest ud, da Lars endnu ikke har vundet en intern kamp mellem de to.

Kort distance, Herre 50+:

Mogens Fich og Jens Mundeli-Jensen står og tripper for at afgøre, hvem der skal på podiet. Der er den lidt specielle situation, at de to førende løbere begge allerede har brugt en fratrækker. Derfor skal Michael Pilegaard Hansen og Lars Juel Jensen møde op og løbe hurtigt for at sikre sig de øverste pladser. Michael fører med 2 første pladser og en andenplads, mens Lars med to andenpladser og en førstepladser er et mulehår efter.
Og udebliver Michael og Lars, så kan Martin Palmquist og Jens Peter jensen faktisk også være i spil til podiet. Hvor er det skønt med mange muligheder!